Motorolaj, akkumulátor, dísztárcsa

2020. szeptember 22. 14:13 - István alkatrészek

Dísztárcsák

A dísztárcsa mérete

Az autó gumiabroncsának oldalfalán lévő felirat megmutatja, hogy mekkora méretű a kerék, és ennek megfelelően kell a dísztárcsát kiválasztani. Pl.: 185/65R15. Az "R" utáni szám mutatja a kerék méretét colban. Példánk esetében tehát 15 colos dísztárcsát kell keresni. Üzletünkben különböző gyártók, különféle stílusú, univerzális dísztárcsa garnitúráit tartjuk 13”-14”-15”-16”  méretekben. Az üzletünkben vásárolt dísztárcsa garnitúrákat INGYENESEN felszereljük gépkocsijára.

Miért használjunk dísztárcsát?

Elsősorban állagmegóvó funkciója miatt ajánlott, bár egy jól kiválasztott dísztárcsa sokat emelhet az autó külső megjelenésén. Megvédi a felnit, kerékcsavarokat, és a kerék szerkezeti elemeit (féknyereg, fékszerkezet, gömbfejek, kerékagy) a felcsapódó, maró hatású szennyeződésektől, ezáltal kevésbé korrodálnak.

A jó dísztárcsa:

 

♦ igényes kidolgozású, sok feszítő körömmel kapaszkodik
♦ rugalmasságából hidegben sem veszít, hő hatására nem torzul
♦ megfelelő minőségű fényezéssel készült
♦ vegyszerrel érintkezve nem veszti el a fényét
♦ mechanikus tisztításkor nem törik el
♦ megfelelő méretű szellőző nyílásokkal kialakított
(a dísztárcsa mintázata nem csak esztétika szempontokat szolgál, hanem a féktárcsa hűtését is biztosítja.)

A dísztárcsa felszerelése

Mielőtt felszereli a dísztárcsát, győződjön meg róla, hogy pontosan illeszkedik-e az ön keréktárcsájára. A csomagból válassza ki azt, amelyre nincs felhelyezve a feszítő drót, vagy ha nincs ilyen, az egyikről távolítsa el azt, majd helyezze fel a kerékre. Ellenőrizze, hogy a kerékcsavarok körül levő kiemelkedés nem akadályozza-e a dísztárcsa illeszkedését, helyére kerülését. Figyeljen arra, hogy a rögzítő körmök a felniben található vájatba beleüljenek. Ha a dísztárcsa tökéletesen illeszkedik, határozott mozdulattal emelje le, és helyezze fel a feszítő drótot. Ajánlatos tiszta keréktárcsára szerelni a dísztárcsát, lehetőség szerint bezsírozni a rögzítő körmöket, a könnyebb bepattanás érdekében. Amennyiben nem pattanna be a dísztárcsa, csavarhúzó segítségével bújtassuk a helyére. Leszereléskor lehetőleg ne egy ponton feszegessük, hanem a mintázat lyukaiba több helyen benyúlva, határozott mozdulattal rántsuk le.
Figyeljen a szelep helyére! Nagyon fontos, hogy a szelepet a keréktárcsában ne nyomja meg a dísztárcsa. Ez a hiba akár defektet is okozhat!

Címkék: dísztárcsa
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://disztarcsakitt.blog.hu/api/trackback/id/tr2316210400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Motorolaj, akkumulátor, dísztárcsa
süti beállítások módosítása

Vízszerelés és gázszerelés, Soham yoga, téli gumi és motorolaj, menedzserszűrés és üzemorvosi vizsgálat, csomagküldés, ielts exam felkészítő

fűtésszerelés, gázszerelés és vízszerelés árak yoga barcelona en gracia okosan téli gumi, motorolaj

ielts felkészítő chip tuning Budapest üzemorvosi vizsgálat, menedzserszűrés bp

Szájsebészet, Fogorvos és fgászat Székesfehérvár csomagküldés, költöztetés ausztriába ielts examVízszerelés és gázszerelés, Soham yoga, téli gumi és motorolaj, menedzserszűrés és üzemorvosi vizsgálat, csomagküldés, ielts exam felkészítő