Motorolaj, akkumulátor, dísztárcsa

2020. szeptember 22. 14:20 - István alkatrészek

ÉRDEMES-E DÍSZTÁRCSÁRA KÖLTENI?

Az autósok egy része lenézi, a másik isteníti egy maroknyi csapatnak meg fogalma sincs arról, hogy mi is az az autós dísztárcsa.

 

Nos, azok számára akik ebbe az utóbbi kategóriába tartoznak, meg kell jegyeznünk, hogy az autók kerekein lévő műanyag, általában szürke színű, levehető borítást hívjuk dísztárcsának. Egyesek dekoratív tuning elemként használják, hiszen számtalan mintával készülhetnek és vannak egészen elképesztő színűek és technikai megoldásúak is, de a legtöbben inkább az autógumik védelmében szerelik fel, s közben élvezik, hogy pofássá varázsolja a járművet. Ugyanis még egy régi keréken guruló sok éves autó is jobban néz ki, ha szép, új és tiszta dísztárcsa virít az oldalán.

 

Akik valamennyire is értenek az autóhoz, azok tudják, hogy a dísztárcsa lehet egy autó kerekének a leglátványosabb része, hiszen rengeteg típus és forma közül válogathatunk, amivel kifejezhetjük saját, egyedi stílusunkat. Emellett persze valóban védi a keréktárcsát, a kerékagyat, óvja a féknyergeket és a gömbfejeket és a kerék egyéb szerkezeti elemeit is. Hasznos a saras, latyakos vagy havas időben, de akkor is ha éppen egy útpadkának súrlódunk neki tolatáskor vagy parkoláskor az út szélén.

 

Hasznos infók dísztárcsa vásárláshoz

 

Egy jó minőségű dísztárcsa kellően rugalmas, több fogazattal kapcsolódik a felnihez és masszív anyaga miatt nehezen sérülőkény. A megvásárolt dísztárcsát mindig tiszta felnire szereljük fel és ügyeljünk a szelepekre felpattintáskor. Figyeljünk rá, hogy ne emelkedjen ki a kerék síkjából, mert könnyen beleakadhat valamibe, a méretet pedig még a vásárlás előtt jegyezzük fel. A gumiabroncson lévő két utolsó számjegy határozza meg, hogy mekkora méretű dísztárcsát kell választanunk.

 

Érdemes szétnézni nem csak az autós üzletekben és a hipermarketekben, hanem olyan autófelszerelés webáruházakban is mint a Carplus hiszen rengeteg minőségi dísztárcsa közül válogathatunk autónkra. Választhatjuk a ritka mintázatú Jestic Bavariat, a sűrű mintás Jestic Meridiant, a klasszikus Jesti Stormot vagy a csavart hatású Jestic Rex ringet is a szürke színek közül, de ha extrább változatokra vágyunk, bátran vásároljunk az olyan sötét fekete dísztárcsákból mint a Jestic Dino ring black, a Jestic Bis ring black vagy a Jestic Top ring black. Ha pedig valami igazán különlegesre vágyunk, választhatunk a vegyes színekből is mint például a Jestic Fox ring mix vagy a Jestic Roco ring mix.

Címkék: dísztárcsa
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://disztarcsakitt.blog.hu/api/trackback/id/tr9816210410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Motorolaj, akkumulátor, dísztárcsa
süti beállítások módosítása

Vízszerelés és gázszerelés, Soham yoga, téli gumi és motorolaj, menedzserszűrés és üzemorvosi vizsgálat, csomagküldés, ielts exam felkészítő

fűtésszerelés, gázszerelés és vízszerelés árak yoga barcelona en gracia okosan téli gumi, motorolaj

ielts felkészítő chip tuning Budapest üzemorvosi vizsgálat, menedzserszűrés bp

Szájsebészet, Fogorvos és fgászat Székesfehérvár csomagküldés, költöztetés ausztriába ielts examVízszerelés és gázszerelés, Soham yoga, téli gumi és motorolaj, menedzserszűrés és üzemorvosi vizsgálat, csomagküldés, ielts exam felkészítő