Motorolaj, akkumulátor, dísztárcsa

2020. szeptember 22. 14:30 - István alkatrészek

Minden, amit tudni akarsz a motorolajról, de nem mered megkérdezni

2.rész

Mikor kell motorolajat cserélni?

Azt már tudjuk, hogy mikre képes a motorolaj – már csak az a kérdés, hogy meddig?

Azért tartottam fontosnak az imént részletesebben beszélni az adalékanyagokról, mert ez a kulcsa az élettartamnak is: legfőképpen az adalékanyagok működésén múlik az olaj minősége, az olyan egyéb tényezők mellett, mint az olaj szennyezettsége.

Arra vonatkozóan vannak javaslatok, hogy mikor érdemes olajat cserélni: az átlag autósnak ezt 1 éves használat, vagy 15.000 kilométer megtétele után javasolják (attól függően, melyiket éri el hamarabb).

Azt viszont pontosan megmondani, hogy meddig jó egy motorolaj, már nehéz lenne: ez függ az autó használatától, hogy milyen gyakorisággal, milyen távolságokon, milyen időjárási viszonyok között járunk vele. 

Miért öregedik a motorolaj?

Legyen akár szintetikus, akár ásványi kőolaj (ezekről később még lesz szó), a motorolaj gyártók sem képesek örökéletű terméket létrehozni.

Már gimnáziumban kapunk egy képet arról, milyen sokféle folyamat játszódik le egy motorban minden alkalommal – ebbe belegondolva nem is lehet azt képzelni, hogy ezek ne lennének hatással az olajra.

Folyamatos hőmérsékletváltozások, nyomáskülönbségek és különféle szennyeződések (elégetlen hajtóanyag, korom, hűtőfolyadék, por, szétforgácsolódott fémdarabkák) érik a mindennapok során, ennek köszönhetően az olaj megváltozik, például párolog, oxidálódik és nitridálódik, viszkozitása pedig jelentősen növekszik, ebből következően pedig már nem tudja tökéletesen betölteni kenőanyag-szerepét a motorban.

Ha pedig ez megtörténik, akkor a motor alkatrészeinek kopása beindul, ez sérülésekhez és korrózióhoz vezet, ami pedig később a konkrét működést fogja veszélyeztetni.

Ráadásul a szakértők megállapításai szerint mind a dízelben, mind a benzinben egyre több a fellelhető biokomponens, ami több, az olajba kerülő vizet és savat jelent, ez pedig nagyobb lerakódásokat okoz a motorban.

Egy érdekesség: hiába beszélünk 15.000 megtett kilométerenkénti cseréről, akkor sem húzhatjuk az olajcserét sokáig, ha alig járunk az autóval: az olaj a rövid használatok alkalmával is ki van téve a különféle szennyeződéseknek, ennek köszönhetően elindul az adalékanyagok öregedése is.

Ebből következik tehát, hogy az olajcserét minden esetben a megfelelő időközönként el kell végezni. 

Az első lépés: a vásárlás

Az autók mellé kapott kezelési útmutatók általában tartalmaznak előírásokat azzal kapcsolatban, hogy milyen típusú motorolajat kell használni az adott modell esetében.

Azonban nem feltétlenül jellemző ránk, hogy vakon hiszünk mindennek, amit leírnak nekünk.

Hogy hol érdemes vásárolni, az még a könnyebb kérdés: ha széles választékból akarsz rendelni gyorsan és kényelmesen, akkor érdemes egy megbízható motorolaj webshopot választani.

De nézzük most át azt egy kicsit részletesebben, hogy mire érdemes figyelni, amikor motorolajat választunk.

Eltérő vélemények vannak azzal kapcsolatban, hogy mi az elsődleges szempont az olaj kiválasztása során, mégis, a legtöbb esetben ezzel a fontossági sorrenddel találkozunk: 

Viszkozitás

A kenőanyag egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy folyik – a viszkozitási érték pedig pont azt mutatja meg, hogy mennyire folyik (hamarosan beszélünk majd arról, pontosan hogyan kell leolvasni ezt az értéket az olaj címkéjéről).

  • Minősítési szint

Sokak szerint nem is a viszkozitás a legkritikusabb pont, hanem a különféle minősítéseknek és szabványoknak való megfelelés: sok gyártó felsorolja, milyen minősítést vár el az autóihoz használt motorolajoktól (API, ACEA, stb.), sőt, többen közülük saját minősítési rendszert is felállítottak már.

  • Éghajlati viszonyok

Magyarországon szerencsére könnyű dolgunk van ebből a szempontból, hiszen nem kell szélsőségekben gondolkodni, ha az időjárást vizsgáljuk – mindenesetre, ha esetleg nem itthon fogjuk használni az autót, akkor figyelembe kell venni ezt is.

  • Gyártó

Hiába ez a legfontosabb „adat”, amit a reklámok közölnek velünk, igazából ez számít a legkevésbé – persze, a noname márkáknál messze megbízhatóbban az ismerősebb nevek, de ne hagyjuk, hogy ez legyen az elsődleges szempont a választáskor.

Címkék: motorolaj
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://disztarcsakitt.blog.hu/api/trackback/id/tr7416210432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Motorolaj, akkumulátor, dísztárcsa
süti beállítások módosítása

Vízszerelés és gázszerelés, Soham yoga, téli gumi és motorolaj, menedzserszűrés és üzemorvosi vizsgálat, csomagküldés, ielts exam felkészítő

fűtésszerelés, gázszerelés és vízszerelés árak yoga barcelona en gracia okosan téli gumi, motorolaj

ielts felkészítő chip tuning Budapest üzemorvosi vizsgálat, menedzserszűrés bp

Szájsebészet, Fogorvos és fgászat Székesfehérvár csomagküldés, költöztetés ausztriába ielts examVízszerelés és gázszerelés, Soham yoga, téli gumi és motorolaj, menedzserszűrés és üzemorvosi vizsgálat, csomagküldés, ielts exam felkészítő