Motorolaj, akkumulátor, dísztárcsa

2021. július 02. 13:55 - István alkatrészek

Miért érdemes japán motorolajat választani?

Miért érdemes japán motorolajat választani?


A japán motorolajok mellett azért teszik le olyan sokan voksukat, mert megbízhatóak, és olyan tulajdonságokkal bírnak, melyek a mai modern autók elvárásaink tökéletesen megfelelnek. Persze kérdezhetnénk, hogy miért ne egy európai vagy amerikai márkát válasszunk?

Természetesen nem arról van szó, hogy ne lenne jó számos más, nem ázsiai brand. Ugyanakkor érdemes megnézni például a Castrol esetét, amely egy jó márkának számított, de számos hamisított termék került fel a piacra, így egy idő után nem lehetett tudni, hogy megbízható forrásból származik-e, így a kereskedők és a vásárlók is elvesztették a bizalmukat.

Számos kereskedés döntött úgy, hogy keres egy olyan márkát, amely amellett, hogy kifogástalan minőséget garantál, a hírneve is patyolat tiszta és méltán érdemli meg a bizalmat. Így szerzetek egyre nagyobb hírnevet és rajongótábort a japán motorolajok hazánkban. Japán mindig is a precizitásáról volt híres, számos márka látott már napvilágot az országban, amely egyet jelent a minőséggel. A motorolajok tekintetében sem történt ez másképp, ha japán motorolajról van szó, akkor az Eneos márka ugrik be leggyakrabban.

No.1. japán motorolaj, azaz az Eneos
Az Eneos kétségkívül japán elsőszámú motorolaj márkája, piacvezető a japán motorolajok piacán, de egész Ázsiában nagy népszerűségnek örvend. Hazánkban még csak 2009 óta kapható, de az elmúlt több mint tíz év bőven elég volt arra, hogy Magyarországon is kedvelt és ismert márkává váljon a motorolajok piacán. Az Eneos japán piacvezető olajipari vállalatának, a JX Nippon Oilnak a terméke, melyet 1888-ban alapítottak, ez a legrégebbi cég és legnagyobb motorolajgyártó vállalat, nemcsak Japánban, de egész Ázsiában.

A JX Nippon Oil egyébként nem csupán a motorolaj terén piacvezető, hanem üzemanyagban is, közel 13000 saját benzinkúttal rendelkezik. Kétség sem férhet hozzá, hogy az Eneos egy valóban prémiumkategóriás márka, köszönhetően a fejlesztéseknek, az innovációnak, valamint a csúcsminőségű alapolajnak és adalékoknak. Ennek ékes bizonyítéka, hogy nemcsak a személyautók tekintetében, de a motor- és autósportban is használják, Forma 1-ben, a Super GT szériában, a Dakar rallykon, a Drift versenyeken és a Moto GP-ben is találkozhatunk az Eneos olajokkal.

Európai autókhoz is jó ez olaj?
A válasz egy egyértelmű igen. Az Eneos nem csak a japán autógyárak beszállítója, hanem számos európai autógyárral működik együtt. Ezt az is jól példázza, hogy a legfontosabb európai autógyára minősítésével rendelkezik, mint például a VW, BMW, Opel, Ford, Renault, Mercedes-Benz. Ebből jól látszik, hogy nemcsak a japán vagy egyéb ázsiai autók számára jelentenek kiváló megoldást az Eneos motorolajok, hanem az európai autókban esetében is.

Érdekes tény az is, hogy az Eneos volt az első olyan motorolaj márka a hazai piacokon, amely elnyerte az API SN minősítést, mely 2010-ben a legmagasabb USA-beli értékelés volt. Az Eneos motorolajok rendkívül népszerűek Ázsiában, de az Egyesült Államokban és Európában is a legjobb motorolajok közé tartoznak. Teljesen mindegy tehát, hogy milyen autónk van, az Eneos motorolaj tökéletes lesz hozzá, legyen szó japán vagy európai autómárkáról.

Hazai vélemények és tapasztalatok
Természetesen sok vásárló nem a hazai terjesztők reklámfogásaink hisz, hanem a felhasználói tapasztalatoknak. Ez persze érthető is, hiszen joggal gondolhatnánk, hogy a kereskedők csupán bármi áron értékesíteni akarnak. Nos, a japán motorolajok esetében egyáltalán nem ez a helyzet, ugyanis a vásárlói tapasztalatok is ugyanarról árulkodnak, mint amit a márka forgalmazói állítanak, vagyis, hogy egy nagyon jó minőségű, megbízható márkáról van szó. Nem véletlen, hogy egyre többen választják az Eneos motorolajokat.

Napjainkban több cég is forgalmazza az Eneos motorolajokat, például a Fékmester autóalkatrész webáruház is emellett az olaj mellett teszi le az voksát, kínálatában már régóta megtalálható a motorolaj márka. Természetesen, mielőtt motorolajat választunk, érdemes elővenni az autónk gépkönyvét, amiben pontos leírást találunk arról, hogy milyen olaj való az autónkba. Az Eneos motorolajból többféle létezik, például a Fékmester weboldalán is találhatunk olajválasztót, amely segíti leszűkíteni a keresést.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://disztarcsakitt.blog.hu/api/trackback/id/tr9116610948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Motorolaj, akkumulátor, dísztárcsa
süti beállítások módosítása

Vízszerelés és gázszerelés, Soham yoga, téli gumi és motorolaj, menedzserszűrés és üzemorvosi vizsgálat, csomagküldés, ielts exam felkészítő

fűtésszerelés, gázszerelés és vízszerelés árak yoga barcelona en gracia okosan téli gumi, motorolaj

ielts felkészítő chip tuning Budapest üzemorvosi vizsgálat, menedzserszűrés bp

Szájsebészet, Fogorvos és fgászat Székesfehérvár csomagküldés, költöztetés ausztriába ielts examVízszerelés és gázszerelés, Soham yoga, téli gumi és motorolaj, menedzserszűrés és üzemorvosi vizsgálat, csomagküldés, ielts exam felkészítő